Saznajte kako jednostavno pretraživati i kako kupiti avionsku kartu uz naš vodič za početnike. Korisni savjeti za pronalazak povoljnih letova i brzu kupovinu karte!

Planiraš putovanje i želiš pronaći najbolju avionsku kartu po povoljnoj cijeni? Ako prvi put rezervišeš i kupuješ kartu, nema potrebe za brigom. U ovom tekstu ćemo vam korak po korak pokazati kako efikasno pretraživati ponude za letove i jednostavno obaviti kupovinu.

1. Prvi korak u planiranju putovanja je odlučiti gdje želiš putovati i koja će biti tvoja polazna destinacija!

2. Letove možeš pretraživati direktno na stranici avio kompanije kao što su Ryanair ili Wizzair, ili na nekim drugim tražilicama letova kao što su Skyscanner ili Kiwi.

Tip: Ako želiš pronaći povoljnije avionske karte, pretraživanje možeš započeti obrnutim redosljedom. A šta to znači? Na primer, ako želiš putovati na Tenerife, prvo istraži koji letovi polaze s Tenerifa kako bi vidio s kojim su gradovima povezani. Na taj način ćeš saznati iz kojih gradova možeš letjeti, a zatim možeš pretražiti letove iz najbližih i najpovoljnijih opcija prema tebi.

Kako kupiti avionsku kartu? Pretraga letova

3. Na stranici samog avio-prevoznika vidjećeš na vrhu reklame za aktualne akcije pa te možda nešto od toga privuče, a u tražilici možeš odabrati zemlju i grad iz kojeg polaziš i prikazaće ti se sva dostupna odredišta.

4. Odaberi destinaciju, stavi bilo koje datume u mjesecu u kojem želiš putovati u tražilicu (ne moraš znati tačan datum putovanja).

5. U sljedećem koraku će ti se pojaviti kalendar na kojem možeš vidjeti cijene odlaznih i povratnih letova po danima za sve mjesece. Tu se možeš igrati s datumima polaska i povratka i pronaći najpovoljniju opciju koja vam odgovara.

6. Nakon što si odabrao datume polaska i povratka u sljedećem koraku dobićeš detalje leta i najnižu moguću cijenu karte.

Ono što moraš znati da ta karta najčešće uključuje samo jednu ručnu prtljagu, ruksak ili malu torbu. S njom ne možeš birati sjedište i naravno, nema hrane ili pića. Svaki sledeći tip karte je nešto skuplji i uključuje barem nešto dodatno. Najvažnije je da razmisliš koliko ti stvari treba i odmah na ovom koraku nadoplatiš za dodatnu torbu jer je svaka kasnija nadoplata znatno skuplja.

Pretraga letova

7. NAPOMENA: Kada kupiš kartu, nemoj zaboraviti uraditi online check in.

Nadamo se da će ti ovo uputstvo za početnike pomoći pri sledećoj kupovini avionske karte!

>Kad je pravo vrijeme za putovanje na Maltu?

Možda vam se svidja